fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Εγχύσεις εμφυτευμάτων (fillers) υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό και δομικό συστατικό του δέρματος απαραίτητο για τη διατήρηση και την παραγωγή νέων δεσμίδων κολλαγόνου, που χάνεται, όμως, από τον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (που παράγεται με βιοσύνθεση και δεν είναι ζωικής προέλευσης) αποτελεί, λοιπόν, ένα άριστο υλικό αποκατάστασης του χαμένου όγκου του προσώπου, και όχι απλά «γεμίσματος» των ρυτίδων. Το περίγραμμα του προσώπου τονίζεται, το πρόσωπο αναμορφώνεται, ανακτά τη σφριγηλότητά του, ενώ ενυδατώνεται σε βάθος. Η νεανική όψη και η αρμονία του προσώπου επαναφέρονται, ενώ η όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου αναστρέφεται.

Είναι σημαντικό ότι το υαλουρονικό οξύ διασπάται πλήρως στην πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με άλλα μόνιμα ή ημιμόνιμα είδη δερματικών εμφυτευμάτων, γι’αυτό ανήκει στα πλέον ασφαλή υλικά. Προϋπόθεση είναι, φυσικά, να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα για κάθε περιοχή του προσώπου από έναν εξειδικευμένο στην ανατομία του προσώπου ιατρό.

Στο δερματολογικό μας ιατρείο χρησιμοποιούνται τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα στον ιατρικό χώρο υαλουρονικά οξέα, με διεθνείς πιστοποιήσεις Ποιότητας και Ασφάλειας, τα οποία έχουν δείξει την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους στον χρόνο, με στόχο πάντα ένα φυσικό και εξατομικευμένο αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι χρήσεις του ενέσιμου υαλουρονικού;

  • Αναπλήρωση χαμένου όγκου στο πρόσωπο
  • Επίταση των ζυγωματικών τόξων (θελκτικά ζυγωματικά)
  • Διαμόρφωση και τονισμός του περιγράμματος του προσώπου (contouring), μείωση της χαλάρωσης
  • Τονισμός του περιγράμματος των χειλέων και αύξηση του όγκου τους όταν υπάρχουν ατέλειες στο σχήμα ή το μέγεθός τους
  • Γέμισμα ρινοπαρειακής αύλακας
  • Άμβλυνση περιστοματικών ρυτίδων («ρυτίδες του καπνιστή»)
  • Διαμόρφωση πηγουνιού (μέγεθος, σχήμα)
  • Μείωση μαύρων κύκλων

Πώς γίνεται η θεραπεία; Είναι επώδυνη;

Η θεραπεία γίνεται με έγχυση μέσω πολύ λεπτής βελόνας ή κάνουλας, η οποία είναι περισσότερο ατραυματική και μειώνει τον κίνδυνο πιθανών παρενεργειών, σε σημεία-κλειδιά για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία). Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η διάρκεια εξαρτάται κυρίως από το είδος του υλικού και την περιοχή εφαρμογής και κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές, όπως στα χείλη, η διάρκεια δράσης του υαλουρονικού είναι συνήθως πιο βραχεία, περίπου 8-10 μήνες. ‘Όταν το αποτέλεσμα αρχίζει να φθίνει, μπορούμε να ανανεώσουμε τη θεραπεία.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά τη θεραπεία υπάρχει πιθανότητα να εμφανισθεί ένα ήπιο ερύθημα ή μία ήπια ευαισθησία στα σημεία της έγχυσης, τα οποία, όμως, υποχωρούν σε 24-48 ώρες, και σπανιότερα παρατηρούνται μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) τοπικά. Στα χείλη το οίδημα μπορεί να είναι εντονότερο τις πρώτες 48 ώρες. Στην περίπτωση που το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, αυτό είναι αναστρέψιμο, εγχύοντας στην περιοχή το αντίδοτο του υαλουρονικού οξέος (το ένζυμο υαλουρονιδάση).

Πότε αντενδείκνυται η θεραπεία;

Αντενδείκνυται στην κύηση, τη γαλουχία, σε ατομικό ιστορικό συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων (π.χ. Ερυθηματώδης Λύκος) και σε εξακριβωμένη υπερευαισθησία.

Ποια η τιμή του υαλουρονικού οξέος; Γιατί είναι ακριβό υλικό;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ δεν είναι ένα φθηνό υλικό, καθώς οι συνθήκες και ο τρόπος παρασκευής του εργαστηριακά είναι τέτοιος ώστε να προσομοιάζει απόλυτα το φυσικό μόριο. Είναι αναμενόμενο ότι η ποιότητα και η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας είναι ευθέως ανάλογη του κόστους του υαλουρονικού οξέος. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά επώνυμες και εγκεκριμένες μάρκες υαλουρονικών οξέων.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top