fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Ενέσιμη λιπόλυση (Intralipotherapy) για τοπικό πάχος στο σώμα

Η ενέσιμη λιπόλυση είναι ο μόνος ασφαλής μη χειρουργικός χειρισμός του τοπικού πάχους σε προβληματικές περιοχές που επιφέρει μόνιμη καταστροφή λιποκυττάρων. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το δεοξυχολικό οξύ (sodium deoxycholate) 1.25% με την εμπορική ονομασία Desobody (ενώ η αντίστοιχη περιεκτικότητα της ίδιας ουσίας για την καταπολέμηση του τοπικού λίπους στο πρόσωπο είναι 0.5%, βλ. Desoface). Το δεοξυχολικό οξύ είναι ένα χολικό οξύ που παράγεται στο ήπαρ και εκκρίνεται στον γαστρεντερικό σωλήνα για να «διαλύσει» τα λιπίδια των τροφών. Δρα καταστρέφοντας επιλεκτικά τις μεμβράνες των λιποκυττάρων στις περιοχές όπου εγχέεται, μειώνοντας αισθητά το τοπικό λίπος. Τα τριγλυκερίδια που απελευθερώνονται μεταβολίζονται στο ήπαρ, και το νερό αποβάλλεται από τους νεφρούς. Αποτελεί το μόνο εγκεκριμένο ιατρικό ενέσιμο διάλυμα παγκοσμίως για τη λιποδιάλυση.

Σε ποιους ενδείκνυται η ενέσιμη λιπόλυση;

Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της υπερβολικής ανάπτυξης λιπώδους ιστού σε ανατομικές περιοχές, όπως οι γοφοί («ψωμάκια»), οι γλουτοί, η κοιλιακή χώρα, η περιοχή γύρω από τα γόνατα, οι βραχίονες (μπράτσα), τα πλαϊνά της μέσης, περιοχές δηλαδή στις οποίες το λίπος είναι ανθεκτικό και δεν εξαφανίζεται, ακόμη και παρά τη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Πολλές φορές τα άτομα αυτά με ασύμμετρη τοπική εναπόθεση λίπους είναι κανονικού βάρους ή ελαφρώς υπέρβαρα.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

Εφαρμόζεται με τη χρήση μιας λεπτής ειδικής βελόνας μέσω δύο μικρών τρυπημάτων (σημείων εισόδου) στον καλά σεσημασμένο ιστό, επιτρέποντας ακρίβεια στη λιποδιάλυση. Η εφαρμογή δύναται να φτάσει σε όλα τα επίπεδα του λιπώδους ιστού (από 12 έως και 50 mm) βάθος, ανάλογα με την ποσότητα του λιπώδους ιστού.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Συνήθως απαιτούνται τρεις-πέντε συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 3 εβδομάδες περίπου. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Έχει αποτελέσματα που μπορούν, υπό συνθήκες, να συγκριθούν με αυτά της λιποαναρρόφησης.

Χρόνος αποθεραπείας

Μετά τη θεραπεία, η περιοχή θα παρουσιάζει ελαφρύ οίδημα, ερυθρότητα και ίσως εκχυμώσεις/μελανιές, και θα αντιμετωπίσετε ήπιο τοπικό πόνο, αλλά όλα τα παραπάνω θα υποχωρήσουν σταδιακά σε βάθος μίας εβδομάδας.

Πλεονεκτήματα ενέσιμης λιπόλυσης

Αποτελεί μια μη επεμβατική διαδικασία. Είναι ιδανική μέθοδος για όλους εκείνους που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, όπως η λιποαναρρόφηση, ιδίως δεδομένου του δυτικού τρόπου ζωής του σύγχρονου ατόμου που επιζητά γρήγορη αποθεραπεία. Ωστόσο, πρέπει  να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η λιποαναρρόφηση παραμένει η πιο αποτελεσματική μέθοδος απώλειας λίπους όταν η συσσώρευση λίπους είναι μεγάλη.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι, ακριβώς όπως η λιποαναρρόφηση, οι ενέσεις θεραπεύουν την περίσσεια του λίπους. Δεν θεραπεύουν την περίσσεια του δέρματος, οπότε ο γιατρός πρέπει να αξιολογήσει αν το δέρμα στην περιοχή έχει αρκετή ελαστικότητα και σπαργή έτσι ώστε να μπορεί να επανέλθει μετά τη διάλυση του λίπους.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top