fb in yt

Tηλέφωνα
210 77 77351

Blog

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες Ευρωπαίοι (ποσοστό 48%) είχαν τουλάχιστον ένα δερματολογικό πρόβλημα ή νόσο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα μια πρόσφατης επιστημονικής μελέτης-της μεγαλύτερης του είδους της- που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021

Ποιες τροφές είναι πηγή κολλαγόνου;

Η σύγχρονη γυναίκα αναζητά όλο και περισσότερους τρόπους οι οποίοι θα της εγγυηθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για το δέρμα της. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και η λήψη κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που συνεργάζεται με την κερατίνη για να παρέχει στο δέρμα την δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται.

8-10 Οκτωβρίου 2021 στο Hermes Hotel, Σύρος: Ομιλία της Δερματολόγου Νάντιας Διαμαντή με θέμα «Διαγνωστική προσέγγιση ασθενούς με αλωπεκία».

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε στις εργασίες του συνεδρίου « Εξελίξεις στη Δερματολογία & Αφροδισιολογία 2021» το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από Ελληνικό Κολλέγιο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο ξενοδοχείο Hermes στη Σύρο, στις 8-10 Οκτωβρίου 2021.

Ο ρόλος της διατροφής είναι αρκετά ξεκάθαρος στην πορεία και την εξέλιξη της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν αλλαγές στο δέρμα τους κάθε φορά που αλλάζει και η διατροφή τους ή έστω όταν παύει να είναι ισορροπημένη.

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου «Αττικές Δερματολογικές Ημέρες», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ελληνικό Κολλέγιο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», στις 25- 27 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τη Google, κάθε χρόνο στη μηχανή αναζήτησής της γίνονται περίπου δέκα δισεκατομμύρια αναζητήσεις σχετικά με προβλήματα στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο για ζητήματα που αφορούν στην δερματολογική υγεία.  Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι έχουν κάποιο λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα τους.

Γνωρίζουμε ότι η καλή συνολική μας υγεία αντανακλάται και στην υγεία του δέρματός μας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, το δέρμα μας μπορεί να λειτουργήσει και ως «καθρέφτης» για την σωστή (ή όχι) λειτουργία της καρδιάς.

Mολονότι, ακόμη δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με το θέμα, τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που εκτιμούν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην υγεία του δέρματος και στις διατροφικές μας συνήθειες. Ειδικά ως προς την αντιμετώπιση της ακμής, οι παρακάτω συμβουλές από κοινού με τον επιμελή καθαρισμό της επιδερμίδας και την πιστή εφαρμογή της θεραπείας που μας έχει συστήσει ο δερματολόγος μας μπορούν να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τη «μάχη» με τα αντιαισθητικά σπυράκια.

Στις μέρες μας, η laser αποτρίχωση θεωρείται η πλέον δημοφιλής, αλλά και αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης, όχι μόνο στους κόλπους των  γυναικών, αλλά και των ανδρών. Ωστόσο, όσο κι αν πρόκειται για μια διαδεδομένη θεραπεία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφάλεια της είναι συνάρτηση της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας laser, η οποία θα πρέπει να εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο από πιστοποιημένο προσωπικό και υπό την καθοδήγηση Δερματολόγου, αν όχι από τον ίδιο τον Δερματολόγο.

Σελίδα 1 από 2

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top