fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Χημικά Peelings - Aνάπλαση

Χημικά peelings-ανάπλαση δέρματος, μέλασμα, «μαύροι κύκλοι», «κουρασμένα μάτια», ουλές ακμής.

Τι είναι τα χημικά peelings;

Τα χημικά peelings (χημική απολέπιση) χρησιμοποιούνται  πολλά χρόνια στη Δερματολογία για την ανανέωση του δέρματος. Αποτελούν δε μια από τις πιο παλιές αισθητικές θεραπείες (1.550 π.Χ.)

Εφαρμόζουμε ειδικές ουσίες στο δέρμα που προκαλούν ελεγχόμενη «καταστροφή» της επιδερμίδας ή και τμήματος του χορίου με επακόλουθη αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών. Τα peelings ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών από το χόριο. Έτσι βελτιώνουν την υφή του δέρματος, ενώ μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες, κηλίδες και πρώιμες επιδερμιδικές ακτινικές βλάβες, το μέλασμα, τους «μαύρους κύκλους» και τις ουλές ακμής. Βελτιώνουν επίσης την κοινή ακμή και τη ροδόχρου νόσο. Χρησιμοποιούνται δηλαδή τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς λόγους.

Το βάθος της χημικής απολέπισης που θα επιτευχθεί κυμαίνεται από επιφανειακό ως βαθύ, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε περιστατικού.

Σε ποια ηλικία απευθύνονται;

Εφαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες. Στην εφηβεία χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τη λιπαρότητα και την ακμή, στις νεαρές ηλικίες για να φρεσκάρουν και να δώσουν λάμψη στο δέρμα, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες για να αναστρέψουν τα σημάδια της φωτογήρανσης και να συμβάλουν στη νεανικότερη όψη του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται;

Εφαρμόζονται στο πρόσωπο, περιοφθαλμικά («μαύροι κύκλοι», «κουρασμένα μάτια»), στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στις άκρες χείρες και στη ράχη (π.χ. σε κοινή ακμή ράχης)

Ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος;

Γενικώς αντενδείκνυνται σε πολύ λεπτά, ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα, όπως και όταν υπάρχουν πολλές ευρυαγγείες. Επίσης αντενδείκνυνται σε σκούρους φωτότυπους.

Υπάρχουν πολλά είδη peelings;

Ναι, και το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής:

  • TCA (τριχλωροξεικό οξύ): Ιδανικό για φωτογηρασμένα δέρματα, ανομοιογένεια χρώματος της επιδερμίδας (π.χ. ηλιακές κηλίδες, μέλασμα), λιπαρές επιδερμίδες. Ο βαθμός απολέπισης εξαρτάται από τη συγκέντρωση του οξέος, η οποία καθορίζει και το βάθος του peeling. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία, που φαίνονται μόλις υποχωρήσει το ξεφλούδισμα. Χρειάζονται κατά κανόνα 1-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Προσφέρει σημαντική ανανέωση του δέρματος.
  • ΑΗΑs (α-υδροξυ-οξέα): Πρόκειται για οξέα φρούτων, πιο γνωστά είναι το γλυκολικό και το μανδελικό οξύ. Μπορούν να γίνουν και σε πιο λεπτές επιδερμίδες-είναι πιο ήπια-δεν απολεπίζεται το δέρμα-χρειάζονται όμως περισσότερες συνεδρίες (4-5) για ένα καλό αποτέλεσμα, π.χ. σε κηλίδες και μέλασμα. Από την πρώτη συνεδρία, όμως, η επιδερμίδα λάμπει. Ενυδατώνουν πολύ αποτελεσματικά τα πιο ξηρά δέρματα
  • Σαλικυλικό οξύ: Βοηθά στην ακμή, στη λιπαρότητα του δέρματος, τους διεσταλμένους πόρους
  • Συνδυσμός peelings: Tα συνδυαστικά peelings εκμεταλλεύονται τις διαφορετικές ιδιότητες κάθε παράγοντα για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών με τη χρήση χαμηλών συγκεντρώσεων σε κάθε peeling.

Οδηγίες πριν από το peeling

Η αξιολόγηση των ασθενών γίνεται σε μια πρώτη συνάντηση, 15 ημέρες τουλάχιστον πριν από το peeling, όπου συνταγογραφείται η κατάλληλη αγωγή προετοιμασίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα του peeling. Η προετοιμασία διακόπτεται 3-4 ημέρες πριν τη θεραπεία.

Διαδικασία απολέπισης

Ο χημικός παράγοντας εφαρμόζεται με βαμβακοφόρο στυλεό, γάζα ή πινέλο και παραμένει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε επαφή με το δέρμα, συνήθως λίγων λεπτών. Κατόπιν εξουδετερώνεται το υλικό και η διαδικασία έχει τελειώσει.

Οδηγίες μετά το peeling

Η αποκατάσταση του δέρματος απαιτεί 2-15 ημέρες. Συνιστάται εφαρμογή τοπικής αναπλαστικής κρέμας για 7-14 ημέρες, αναλόγως του βάθους του peeling που έχει εφαρμοστεί. Αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και χρήση αντιηλιακού για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ποια εποχή του χρόνου γίνονται;

Προτιμούμε τα peelings να γίνονται εποχές που δεν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο έως και Απρίλιο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και peelings που δεν επηρεάζονται από τον ήλιο και πραγματοποιούνται και το καλοκαίρι.

Αριθμός συνεδριών που απαιτούνται

Συνήθως γίνεται μια σειρά από συνεδρίες (ανά 15-30 ημέρες), ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Έτσι αυτό φαίνεται πιο λαμπερό, πιο νεανικό, πιο καθαρό, πιο υγιές.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top