fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Νήματα PDO - Thread lift

Τι είναι το lifting με νήματα (Thread lift);

Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση. Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει, συσφίγγει και υποστηρίζει τους ιστούς με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Δεν αντικαθιστούν βέβαια το χειρουργικό lifting, όταν αυτό έχει ένδειξη, αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ, τις παρειές, και στον λαιμό.

Η ιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο πριν από τη θεραπεία και επιλέγει τον τύπο και τον αριθμό των νημάτων που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση.

Από τι υλικό είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). To PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα χειρουργικά ράμματα, ειδικά σε αυτά για τη συρραφή των αγγείων. Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα. Κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα κι έκτοτε χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές χώρες.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα των νημάτων και πόσο διαρκούν;

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι όταν τοποθετηθεί στο δέρμα το PDO αρχίζει να διασπάται σταδιακά και στη θέση του σχηματίζεται καινούριο κολλαγόνο (νεοκολλαγονογένεση). Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Επίσης βρέθηκε ότι προκαλείται η σύνθεση ενδογενούς υαλουρονικού οξέος, το οποίο συμβάλλει στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος.

Αφού τοποθετηθούν τα νήματα στο δέρμα, αρχίζουν να κινητοποιούνται οι μηχανισμοί σύνθεσης κολλαγόνου και στον 1 μήνα παρατηρείται βελτίωση της θεραπευθείσης περιοχής, που φτάνει στο μέγιστο περίπου στους 3 μήνες από τη θεραπεία, ενώ η διαδικασία της κολλαγονογένεσης συνεχίζεται για όσο παραμένουν τα νήματα στο δέρμα προτού βιο-διασπαστούν, δηλαδή για περίπου 8 μήνες από τη θεραπεία. Το αποτέλεσμα της θεραπείας, όμως, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 18-24 μήνες.

Κύριες ενδείξεις

Το thread lift μπορεί να εφαρμοστεί στις περιοχές του προσώπου με χαλάρωση και απώλεια σφριγηλότητας. Αποτελεί πολύ καλή επιλογή για την ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου και των γωνιών του στόματος, ιδίως σε ηλικίες 40 έως 55 ετών, όταν η χαλάρωση δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλη. Αφενός διορθώνει την υπάρχουσα χαλάρωση, αφετέρου βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Γι΄αυτό σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να μη διορθώσει πλήρως το περίγραμμα του προσώπου, αλλά είναι βέβαιο ότι προλαμβάνει την περαιτέρω επιδείνωση και το «κρέμασμα». Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις παρειές, γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες, ενώ δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Επίσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στην περιοχή των μηρών, των γονάτων, των γλουτών, των βραχιόνων (μπράτσων) και της κοιλιάς, αλλά περισσότερο ωφελούνται γυναίκες αδύνατες με εντοπισμένη χαλάρωση.

Παρόλο που τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι ιδιαίτερα καλά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το thread lift να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting όταν το τελευταίο έχει ένδειξη.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων PDO;

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται χωρίς τομές και αναισθησία. Η διαδικασία κρατά μισή έως μία ώρα. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεσή της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.

Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην «ανύψωση» των πεσμένων περιοχών του προσώπου.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Προηγείται μόνο η τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα π.χ. εκχυμώσεις. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός.

Συνδυάζονται τα νήματα με άλλες θεραπείες;

Το Thread lift μπορεί να συνδυαστεί με τις υπόλοιπες θεραπείες αντιγήρανσης. Μπορεί  π.χ. να γίνει botox στο άνω τριτημόριο του προσώπου, αποκατάσταση όγκου με υαλουρονικό οξύ στο μέσο του προσώπου και νήματα για το περίγραμμα. Επίσης μπορεί να προηγηθούν ή να ακολουθήσουν 1-2 συνεδρίες με fractional laser (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου η γήρανση του δέρματος είναι πιο έκδηλη).

Εξαιρετικός συνδυασμός είναι επίσης η εφαρμογή των νημάτων με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά νωρίτερα και για περισσότερο χρόνο.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top