fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα, ή αλλιώς η «τοπική λιποδυστροφία» με ιατρικούς όρους, θεωρείται παθολογική κατάσταση των δερματικών και υποδορίων ιστών που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στον συνδετικό ιστό και την κατακράτηση νερού σε αυτόν. Έτσι παρατηρείται η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στο σώμα, κυρίως στην περιοχή των γλουτών, των μηρών, στα γόνατα και στο υπογάστριο, ενώ σε πιο βαριές περιπτώσεις τα ινώδη διαφράγματα του συνδετικού ιστού καθηλώνουν το δέρμα προς τα κάτω, δημιουργώντας κατά τόπους εντυπώματα («λακκουβίτσες»).

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σταδιακά μετά την εφηβεία σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες, όταν αρχίζουν να εκκρίνονται οι θηλυκές ορμόνες. Ο λιπώδης ιστός είναι διαφορετικά δομημένος στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, με κύρια διαφορά τον συνδετικό ιστό που συγκρατεί τα λιποκύτταρα, ο οποίος στις γυναίκες είναι πιο χαλαρός και λεπτοκαμωμένος. Μεγάλο ρόλο παίζει η κληρονομικότητα, ενώ η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης και η κακή διατροφή συμβάλλουν επίσης στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα, πρέπει να συσφίγξουμε τον συνδετικό ιστό και το δέρμα, να μειώσουμε τον αριθμό και το μέγεθος των λιποκυττάρων, να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στη συγκεκριμένη περιοχή, και τέλος να αποκαταστήσουμε τις ινωτικές βλάβες του δέρματος (εντυπώματα). Γι’ αυτό και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αντιμετώπιση εντυπωμάτων κυτταρίτιδας με CelluErase

To CelluΕrase είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό έχει να επιδείξει η πρόσφατη ιατρική έρευνα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια καινοτόμο επεμβατική τεχνική με άμεσο αποτέλεσμα στα βαθιά εντυπώματα, δηλαδή στις «λακκούβες» που βλέπουμε να παρουσιάζονται σε προχωρημένο στάδιο κυτταρίτιδας, ιδίως στους γλουτούς και στην οπίσθια επιφάνεια των μηρών. Το ειδικό μικροχειρουργικό εργαλείο που χρησιμοποιείται είναι ένα πεπλατυσμένο μαχαιρίδιο που διατέμνει τα ινώδη διαφραγμάτια που βρίσκονται στον λιπώδη ιστό και καθηλώνουν το δέρμα προς τα κάτω στο υποδόριο. Με τη διατομή των ινωδών διαφραγμάτων, το δέρμα επανέρχεται προς τα πάνω σε μεγάλο βαθμό, οι «λακκούβες» αυτές εξομαλύνονται και το δέρμα ανακτά την υφή του.

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία με Celluerase; Υπάρχουν επιπλοκές;

Αφού πρώτα εφαρμόσουμε ενέσιμη τοπική αναισθησία σε κάθε περιοχή με εντύπωμα που θα θεραπεύσουμε, αποκολλάμε τις σκληρές ινώσεις του συνδετικού ιστού με ήπιες περιστροφικές κινήσεις με την ειδικά σχεδιασμένη μικροχειρουργική λεπίδα. Ο πόνος είναι μηδενικός. Μετά το τέλος της θεραπείας, είναι αναγκαία η κάλυψη με τοπική χρήση αντιβιοτικού σκευάσματος για λίγες ημέρες. Οι μικρής έκτασης εκχυμώσεις που θα παρουσιαστούν αποδράμουν μέσα σε μία εβδομάδα περίπου.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με μία και μόνο συνεδρία, είναι μόνιμα, και  δεν απαιτούνται επαναλήψεις

Τι είναι η μεσοθεραπεία έναντι της κυτταρίτιδας;

Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάζουμε τη χειρουργική μέθοδο CelluErase με τη μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας. Η μεσοθεραπεία αποτελεί ενέσιμη θεραπεία μέσω της οποίας λιποδιαλυτικοί, αγγειοτονωτικοί, αντιοξειδωτικοί, συσφιγκτικοί και διουρητικοί παράγοντες εγχύονται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας στο υποδόριο των περιοχών που πάσχουν. Έτσι επιτυγχάνεται καύση του λίπους, βελτίωση της ποιότητας του συνδετικού ιστού που ευθύνεται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού, βελτίωση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας και ανανέωση του δέρματος.

Είναι επώδυνη η θεραπεία και ποιες οι επιπλοκές της;

Με την εφαρμογή πάγου για δέκα λεπτά πριν την εφαρμογή στην περιοχή, η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα είναι πολύ καλά ανεκτή. Μόνη επιπλοκή είναι κάποιες μικρές εκχυμώσεις (μελανιές)  που οφείλονται στη βελόνα. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει απευθείας στην καθημερινότητά του.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και κάθε πότε γίνονται;

Χρειάζονται συνήθως 6-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 7-10 ημερών, ανάλογα με την περίπτωση, για να επιτύχουμε το ικανοποιητικό αποτέλεσμα που αποζητάμε, όπως και συνεδρίες συντήρησης.

Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία έναντι της κυτταρίτιδας, πρέπει να τη συνδυάσετε με διατροφή και γυμναστική, γιατί έτσι θα αποδώσει περισσότερο. Περπατήστε μισή ώρα κάθε ημέρα ή κολυμπήστε, καταναλώστε προϊόντα ολικής άλεσης, κόψτε τη ζάχαρη, περιορίστε στο ελάχιστο τα λιπαρά. Να τρώτε λαχανικά και να πίνετε πολύ νερό. Προσπαθήστε τέλος να είστε κοντά στο ιδανικό σας βάρος.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top