fb in

Tηλέφωνα
210 77 77351

Ανάπλαση Προσώπου με Fractional laser CO2 (Αντιγήρανση, Ουλές Ακμής)

Fractional laser CO2 τελευταίας γενιάς για ανάπλαση-ανανέωση δέρματος, λεπτές γραμμές, ουλές, ραβδώσεις, καφέ κηλίδες.

Η τεχνολογία fractional laser δίνει τη δυνατότητα για ανάπλαση του δέρματος και αποκατάσταση ουλών και ραβδώσεων με μη επεμβατικό και απόλυτα ασφαλή τρόπο. Ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή καλύτερης ποιότητας κολλαγόνου, επιτυγχάνει πραγματική βελτίωση στη γενική υφή του δέρματος, καθώς επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και νεότητα. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα. Αντιμετωπίζει επίσης ποικίλες ατέλειες και δυσχρωμίες του δέρματος που οφείλονται στη φωτογήρανση π.χ. καφέ κηλίδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαφορά της ποιότητας του δέρματος στα ηλιοεκτεθειμένα μέρη, όπως το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τις άκρες χείρες, και στα προστατευμένα μέρη του σώματος, όπως το στήθος ατόμων που εκτίθενται πολύ στον ήλιο. 

Στο ιατρείο μας με καμάρι διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα και πιο εξελιγμένα συστήματα fractional lasers CO2, το SmartXide Punto της καταξιωμένης εταιρείας DEKA. Επιλέχθηκε αυτό το μηχάνημα γιατί είναι το μοναδικό ίσως στην κατηγορία του που μπορεί να αποδώσει την απαιτούμενη ενέργεια για την επιθυμητή ανάπλαση των ιστών με τη μικρότερη δυνατή θερμική βλάβη στο περιβάλλον δέρμα, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικά αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία, με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας, σε αντίθεση με άλλα συστήματα fractional CO2 της αγοράς που απαιτούν τουλάχιστον τρεις συνεδρίες για να επιτύχουν παρόμοιο αποτέλεσμα, χωρίς να μειώνεται καθόλου ο χρόνος αποθεραπείας.

Η θεραπεία γίνεται από την ίδια τη Δερματολόγο.

Αρχή της κλασματικής φωτοθερμόλυσης

Το fractional laser CO2 βασίζεται στην τεχνολογία της Κλασματικής (fractional) Φωτοθερμόλυσης. Η δέσμη φωτός που εκπέμπει το laser, δηλαδή, δημιουργεί χιλιάδες μικρο-θερμικές ζώνες θεραπείας (ελεγχόμενους μικρο-τραυματισμούς) που φτάνουν ως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, γύρω από τις οποίες παραμένει ανέπαφος δερματικός ιστός. Ο ιστός αυτός χρησιμοποιείται ως δεξαμενή (reservoir) για ταχύτατη επούλωση και επιθηλιοποίηση της επιδερμίδας, καθώς και για μεγιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος. Πιο συγκεκριμένα, τα μόρια νερού που υπάρχουν στο δέρμα απορροφούν την ενέργεια που εκπέμπει το laser και τη μετατρέπουν σε θερμική ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες ώστε να παράξουν δύο απαραίτητα συστατικά του δέρματος, το κολλαγόνο και την ελαστίνη τα οποία προσδίδουν σφρίγος και ελαστικότητα στο δέρμα.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το fractional laser;

To fractional laser εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

  • Βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος (κατάλληλη μετά την ηλικία των 30) σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, άκρες χείρες
  • Απάλυνση λεπτών ρυτίδων (στις παρειές, περιοφθαλμικά, περιστοματικά)
  • Εξάλειψη επιφανειακών δυσχρωμιών π.χ. ηλιακών (καφέ) κηλίδων
  • Θεραπεία μελάσματος σε συνδυασμό με τοπικά σκευάσματα αποχρωματισμού
  • Σμίκρυνση των διατεταμένων πόρων του δέρματος
  • Βελτίωση ουλών ακμής
  • Βελτίωση μετατραυματικών, εγκαυματικών και μετεγχειρητικών ουλών
  • Βελτίωση λευκών ραβδώσεων («ραγάδων») λόγω εγκυμοσύνης, εφηβείας, αυξομειώσεων βάρους κλπ

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτόκολλο εξατομικεύεται, ανάλογα με την κλινική εικόνα και το ιστορικό του κάθε ασθενούς. Ο αριθμός των συνεδριών θα καθοριστεί επίσης από την περιοχή εφαρμογής και την επιθετικότητα της κάθε συνεδρίας.

Η πλειοψηφία των ασθενών παρατηρούν βελτίωση της υφής του δέρματός τους, των ουλών και των ραγάδων από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Τα αποτελέσματα που είναι ορατά από την πρώτη κιόλας φορά, εξακολουθούν να βελτιώνονται σε βάθος 3-6 μηνών, καθώς η κολλαγονογένεση που έχει πυροδοτηθεί είναι εν εξελίξει.

Κατά κανόνα, συστήνεται επανάληψη της συνεδρίας 1 έως 2 φορές, με μεσοδιάστημα δύο μηνών περίπου.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Όχι, είναι αρκετά ανεκτή, ιδίως με τοπική επάλειψη αναισθητικής κρέμας μία ώρα πριν τη θεραπεία.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή;

Συνήθως απαιτούνται 3-7 ημέρες αποθεραπείας, ανάλογα με το πόσο «επιθετική»

ήταν η εφαρμογή. Τις πρώτες δύο ημέρες παρατηρείται ερύθημα (που μπορεί να καλυφθεί με ειδικό make up) και ελαφρύ οίδημα, συνοδευόμενα από ελαφρύ αίσθημα καύσου, και τις επόμενες 2-4 ημέρες μια έντονη αδρότητα της επιδερμίδας, που ακολουθείται από ελαφριά απολέπιση. Σε όλο το διάστημα της αποθεραπείας εφαρμόζονται τοπικά κομπρέσες με φυσιολογικό ορό και κρέμες ενυδάτωσης. Είναι απόλυτα απαραίτητη η ηλιοπροστασία έως και 1.5 μήνα μετά την εφαρμογή, αν η περιοχή που θεραπεύθηκε είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.

Είναι τα fractional lasers μια ασφαλής θεραπευτική μέθοδος;

Φυσικά, όταν τηρούνται οι στοιχειώδεις ιατρικοί κανόνες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή τους την καλοκαιρινή περίοδο, και να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες φωτοπροστασίας.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε Ραντεβού!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Go Top